Беларуская гарэлка
вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў БеларусьБеларуская гарэлка – гэта моцны алкагольны напой, водна-спіртавы раствор без колеру і з характэрным густам і спіртавым пахам, вельмі папулярны ў Беларусі.
Упершыню ў Вялікім княстве Літоўскім гарэлка згадваецца ў 15-ым стагоддзі. Яе ўжывалі ў якасці святочнага напою, па асаблівых нагодах.
Традыцыйная беларуская гарэлка - хлебная, на бярозавых нырках або на лісці цi журавінах. На сённяшні дзень шматлікія вытворцы прапануюць розныя варыяцыі густаў і рэцэптаў. У якасці закускі пад гарэлку традыцыйна выкарыстоўваюць сала і салёны агурок.
Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.