Бярозавік
Бярозавік (бярозавы квас) – гэта старадаўні напой, выраблены на аснове бярозавага соку.
У часы Вялікага княства Літоўскага і Рэчы Паспалітай шляхта называла бярозавы сок «бярозавай юхай», тым самым падкрэсліваючы яго нізкі сацыяльны статус. У сувязі з гэтым дадзены напой згадваецца ў кулінарнай літаратуры даволі позна, у 19 стагоддзі.
У цяперашні час у Гродзенскай вобласці сапраўдны бярозавы квас робяць у асноўным вясной практычна ў кожным вясковым доме. Яго прамысловая вытворчасць адсутнічае. Большасць лакальных фірмаў і арганізацый разліваюць так званы «бярозавы сок».
Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.