ekskursii.by

Экскурсіі па Беларусі - Беларускі экскурсійны партал

Праверыць заяўку

Бульбяная каўбаса

вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Potato sausage

Бульбяная каўбаса – гэта нацыянальная беларуская страва, таксама названая «бульбяная кішка». Яна з'явілася ў нацыянальнай кухні Беларусі ў 19-ым стагоддзі падчас распаўдсюжвання бульбы. Прататыпам дадзенай стравы была яшчэ больш старадаўняя страва - каўбаса з крыві і грэчкі ў свіной кішцы. Паводле легенды, прозвішча ўплывовага магнацкага роду Кішак паходзiла ад таго, што заснавальніку дынастыі вельмі падабалася такая каўбаса. Таксама ёсць рэцэпты каўбас з варанай свінінай, без крыві.

Такую страву з цёртай бульбы і свініны (сала або мяса) беларусы расцэньваюць як вельмі смачную, простую і сытную ежу.

Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.

Графік экскурсій

Заяўка на арганізацыю тура