Бульбяныя клёцкі
вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў Беларусь
Бульбяныя клёцкі з'яўляюцца традыцыйнай стравай беларускай кухні. Для таго, каб прыгатаваць клёцкi, бульбу труць на самай дробнай тарцы, а потым клёцкі ставяць варыцца. Клёцкі можна падаваць у якасці асноўнай стравы, а таксама як і гарнір да мяса.
Слова «клёцкі» мае нямецкае паходжанне. Сама страва распаўсюджана ў многіх краінах свету і ў кожнай мае свае асаблівасці прыгатавання.
Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.