Крамбамбуля
back to article Gastronomic tours in BelarusКрамбамбуля – гэта спрадвечна беларускі нацыянальны напой. Яго назва паходзіць ад назвы нямецкага лікёру, якая ў далейшым стала намінальнай, так як ёй пачалі пазначаць усе моцныя алкагольныя напоі.
Асаблівы пік папулярнасці крамбамбуля набыла ў XIX стагоддзі, а ў пачатку XXI стагоддзя напой зноў набыў папулярнасць. Апошнія дзесяць гадоў крамбамбуля асацыюецца з музычным праектам Лявона Вольскага.
Склад крамбамбулі, як правіла, уключае ваду, спірт, мушкатовы арэх, мёд, карыцу, тоўчанаю цвічку, чырвоны і чорны перац. Піць напой можна як халодным, так і гарачым.
Духмяную крамбамбулю добра выкарыстоўваць пад стравы, не вельмі насычаныя спецыямі і заправамі. Напрыклад, пад вараную бульбу ці нават пад чорны хлеб.
Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.