Кандытарская фабрыка «Спартак»
Замовіць экскурсіюГісторыя фабрыкі «Спартак» пачалася 4 чэрвеня 1924 года, на той момант яна насіла назву «Прасвет». Арыгінальная назва «Спартак» з'явілася 8 лістапада 1931 года.
Да 1941 года фабрыка ўяўляла сабой адно з найбуйнейшых прадпрыемстваў харчовай прамысловасці ў Рэспубліцы Беларусь з гадавой выпрацоўкай 11,5 тысяч тон кандытарскіх вырабаў. Прадукцыя была вядома ўсёй краіне і экспартавалася за мяжу. У 1994 годзе дзяржаўнае прадпрыемства кандытарская фабрыка «Спартак» стала адкрытым акцыянерным таварыствам «Спартак», а ў 1998 годзе – сумесным прадпрыемствам адкрытае акцыянернае таварыства «Спартак».
У цяперашні час асноўнымі відамі прадукцыяй, якая выпускаецца фабрыкай, з'яўляюцца: карамель, цукеркі, шакалад і шакаладныя вырабы, печыва, вафельныя вырабы, тарты і пірожныя. На фабрыцы існуюць 4 асноўныя цэхі: бісквітны, карамельны, вафельны і цукерачна-шакаладны.
Асноўная вытворчасць мае высокі ўзровень тэхнічнага развіцця. Практычна поўнасцю аўтаматызаваны лініі па вытворчасці шакаладу, печыва, карамелі, вафель. Стратэгія развіцця фабрыкі таксама прадугледжвае значную змену асартыменту прадукцыі і павышэнне яе якасці за кошт сеткі цэхавых і цэнтральных лабараторый, абсталяваных сучасным абсталяваннем, дзе ажыццяўляецца строгі ўваходны кантроль сыравіны, паўфабрыкатаў і гатовай прадукцыі.
раскрыць увесь тэкст