- Галоўная
- →
- Славутасці
- →
- Бровар Вілія
Бровар Вілія
Бровар «Вілія» – адна з самых вядомых піваварань у Беларусі, размешчаная ў маляўнічым кутку краіны. Гэта месца, дзе традыцыі півоварства пераплятаюцца з сучаснымі тэхналогіямі, ствараючы напой з непаўторным смакам. Госці могуць даведацца ўсе тонкасці вытворчасці, продэгуставаць свежазварыўнае піва і акунуцца ў атмасферу сапраўднага піваварнага мастацтва. Экскурсіі на бровар «Вілія» прыцягваюць як знаўцаў якаснага піва, так і тых, хто хоча пазнаёміцца з культурай беларускага піваварства.
Гісторыя стварэння
Гісторыя бровара «Вілія» пачынаецца з даўніх традыцый хатняга піваварства ў Беларусі. Натхнёныя старадаўнімі рэцэптамі, заснавальнікі піваварні вырашылі адрадзіць забытыя тэхналогіі і стварыць натуральнае піва без кансервантаў і штучных дабавак. З першых гадоў працы «Вілія» заваявала папулярнасць дзякуючы высокай якасці і арыгінальнаму смаку. Сёння прадпрыемства працягвае развівацца, спалучаючы традыцыйныя рэцэпты і сучасныя метады вытворчасці.
Вытворчы працэс
Працэс варкі піва на бровары «Вілія» пачынаецца з адбору якаснага соладу, хмеля і вады, якая праходзіць старанную фільтрацыю. Варка адбываецца ў медных чанах, пасля чаго піва адпраўляецца на ферментацыю. Важна, што вытворчасць цалкам натуральная, без выкарыстання кансервантаў. Саспелае піва разліваецца ў бутэлькі і кегі, захоўваючы свежасць і насычаны смак. Падчас экскурсіі наведвальнікі змогуць убачыць усе этапы гэтага працэсу, ад закладкі інгрэдыентаў да разліву гатовага напою.
Экскурсіі з наведваннем піваварні
Экскурсіі па Беларусі, якія ўключаюць наведванне бровара «Вілія», становяцца ўсё больш папулярнымі сярод турыстаў. Госці даведаюцца пра сакрэты піваварства, паспрабуюць розныя сарты піва і змогуць набыць прадукцыю непасрэдна на заводзе. Экскурсія з Мінска на бровар – выдатны варыянт для аматараў гастранамічнага турызму. Забраніраваць экскурсію можна заранее, каб атрымаць асалоду ад займальнай праграмы, прафесійнага суправаджэння і дэгустацыі лепшых сартоў піва.