ekskursii.by

Экскурсіі па Беларусі - Беларускі экскурсійны партал

Праверыць заяўку

Кандытарская фабрыка «Слодыч»

Замовіць экскурсію
Тып: Вытворчыя будынкі і аб'екты Дата ўтварэння: 1905 г Статус: Фабрыкі і заводы Рэспубліка Беларусь, г. Мінск, вул. Радыяльная, 54/2

Кандытарская фабрыка «Слодыч» была адкрыта ў 1905 годзе пад назвай "Жорж" знакамітым кандытарам Георгіем Вікенцьевіч Рачкоўскім. У 1917 годзе на базе былой кандытарскай фабрыкі «Жорж» створаны калектыў кандытараў, названы пазней «Першай беларускай кандытарскай фабрыкай».

Фабрыка працягвала працу і ўдасканаленне да самай вайны. Прадукцыя пастаўлялася не толькі па тэрыторыі сучаснай Беларусі, але і па тэрыторыі былога СССР. Аднак у 1941 годзе работа завода была прыпынена, і толькі пасля заканчэння Вялікай Айчыннай вайны вытворчасці кандытарскіх вырабаў было зноў адноўлена. Да 1951 году Менская бісквітная фабрыка пачала выпускаць ужо 1980 тон прадукцыі ў год, у тым ліку толькі 117 тон фасаванай прадукцыі. З кожным годам асартымент тавару пашыраўся, фабрыка павялічвала тэмп вытворчасці.

У 1991 годзе Мінская кандытарская фабрыка была скасавана, і на яе базе быў створаны Мінская кандытарская фабрыка №2 і Мінская кандытарская фабрыка «Камунарка», а 1 лістапада 1994 Мінская кандытарская фабрыка №2 перайменавана ў дзяржаўнае прадпрыемства «Кандытарская фабрыка «Слодыч».

На сённяшні «Слодыч» вядомы далёка за мяжой як адзін з перадавых кандытарскіх заводаў Беларусі. Штодня вытворчасць мадэрнізуецца і паляпшаецца. Так, ўведзена ў эксплуатацыя новая комплексна-механізаваная лінія па вытворчасці цукровых гатункаў печыва магутнасцю 25 тон у суткі.

раскрыць увесь тэкст

Фота - Кандытарская фабрыка «Слодыч»

Размяшчэнне на карце - Кандытарская фабрыка «Слодыч»

Адрас Рэспубліка Беларусь, г. Мінск, вул. Радыяльная, 54/2 GPS Google: 53.900699′ N, 27.640467′ E