Салат Беларускі
вярнуцца да артыкула Гастранамічныя туры ў БеларусьСалат «Беларускі» - гэта беларуская страва, якая з'явілася адносна нядаўна, аднак створана ў традыцыях нацыянальнай кухні. У аснове салата ляжаць прадукты, якія з даўніх часоў выкарыстоўваліся ў шматлiкіх беларускіх рэцэптах: лясныя грыбы, печань, цыбуля, салёныя агуркі.
У сувязі з тым, што клiмат Беларусі станоўча ўплывае на рост грыбоў, то грыбныя салаты на стале ў беларусаў ёсць амаль на кожнае свята.
Салат «Беларускі» мае такую спецыфіку, што яго можна гатаваць як на святы, так і штодня.
Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.