Мачанка (верашчака)
Мачанка (верашчака) - гэта беларускаz нацыянальнаz страва, мясны соус, які рыхтуецца на аснове абсмаленых свежых свіных рэбраў, якія потым тушаць на патэльні або ў гліняным гаршку з падлівай з мукі і масла, часам дадаецца і малако. Мачанка заўсёды падаецца з блінамі.
Назва дадзенай стравы паходзіць ад слова «мачаць».
Верашчака ў якасці аднаго з варыянтаў мачанкі ў народнай кухне Вялікага княства Літоўскага вядомая з сярэдзіны XVIII стагоддзя. Аўтарам рэцэпту з'яўляецца каралеўскі кухмістар Верашчака. Аднак вялікую папулярнасць гэта страва набыла ў XIX стагоддзі з-за супадзення назвы з прозвішчам каханай Адама Міцкевіча - Марылі Верашчакі.
Верашчака – гэта адно з самых вядомых страў кухні Беларусі, пры гэтым у розных рэгіёнах нашай краіны традыцыйны рэцэпт мае сваю арыгінальную спецыфіку.
Паспрабаваць стравы нацыянальнай беларускай кухні Вы можаце падчас адной з экскурсій, арганізаванай турыстычным прадпрыемствам «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму», далучыўшыся да групавой экскурсіі або заказаўшы індывідуальную экскурсію для вашай сям'і, сяброў, калег.
[GASTRO_EKS]