ekskursii.by

Экскурсіі па Беларусі - Беларускі экскурсійны партал

Праверыць заяўку

Гастранамічныя туры ў Беларусь - Смак Беларусі

Беларускі тураператар прыватнае навукова-вытворчае ўнітарнае прадпрыемства «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму» з'яўляецца найбуйнейшай у Рэспубліцы Беларусь кампаніяй, якая спецыялізуецца на ўнутраным і ўязным турызме. Сёння ПНВУП «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму» - гэта паспяховая турыстычная кампанія з шматгадовым досведам працы, развітой партнёрскай сеткай і дамоўнымі адносінамі з усімі аб'ектамі адпачынку, спартыўнай і спадарожнай турыстычнай інфраструктуры ў Беларусі. Наша прадпрыемства ахоплівае ўсе магчымыя віды турызму і на сённяшні дзень прасоўванне гастранамічнага турызму ў Беларусі з'яўляецца для нас адным з перспектыўных напрамкаў у развіцці кампаніі.

Беларусь - краіна, якая гатовая прапанаваць сваім гасцям не толькі насычаную экскурсійную праграму, лячэнне ў санаторыях, адпачынак на прыродзе, але і месцы, дзе можна пакаштаваць якасныя і смачныя стравы розных кухняў. Гастранамічны турызм - малады напрамак, але глыбокія кулінарныя традыцыі і майстэрства ўжо зрабілі яго папулярным сярод турыстаў. Прадпрыемства «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму» гатова прапанаваць самыя разнастайныя варыянты такіх падарожжаў, у тым ліку з магчымасцю прыняць удзел у працэсе стварэння кулінарнага шэдэўра і з дэгустацыяй.

Беларуская кухня

Нацыянальная кухня Беларусі мае шматвяковую гісторыю. На яе развіццё і станаўленне паўплывалі як кліматычныя ўмовы, так і геаграфічнае становішча краіны на скрыжаванні заходняй і ўсходняй культур, найбуйнейшых сусветных рэлігій - хрысціянства, ісламу, іудаізму. Найбольш аўтэнтычныя звесткі пра харчовыя звычкі беларусаў захоўваюцца ў «інвентарах» XVI стагоддзя, падрабязных апісаннях маёмасці землеўладальнікаў, дзе ідзе пералік прадуктаў, якія захоўваюцца ў кладоўках. У XVII стагоддзі ў Рэчы Паспалітай, у склад якой уваходзіла Беларусь, з'явіліся кулінарныя кнігі з рэцэптамі, напісанымі на польскай мове. У свой час кожнае саслоўе ў Беларусі набыло ўласныя кулінарныя традыцыі, з прычыны чаго ўтварыліся цэлыя напрамкі: сялянская і мяшчанская, шляхецкая і магнацкая кухні.

Даўней беларусы любілі ўжываць салёнае сала, якое салілі прама са скуркай. Распаўсюджаным прадуктам былі сушаныя грыбы, якія часта пераціралі ў муку. Мяса ўжывалі рэдка, пераважна па вялікіх святах. У адрозненне ад астатніх славянскіх кухняў, у беларускай практычна цалкам адсутнічалі малочныя стравы і прысмакі. Замест ласункаў ўжывалі разнастайныя салодкія напоі, а ў якасці дэсерту - розныя халадцападобныя кісялі (аўсяны, ягадны), ягадныя пірагі і выпечку. Бульба з'явілася на тэрыторыі Беларусі ў XVIII стагоддзі і значна разнастаіла паўсядзённы стол беларуса, з часам стаўшы асновай шматлікіх традыцыйных страў. У ХХ стагоддзі ў беларускай кухні атрымалі шырокае распаўсюджванне пшанічная мука і стравы з яе, з'явіліся салаты.

Бульбу па-праву называюць «другім хлебам» беларусаў. Існуюць дзесяткі мясных, посных страў і салат з гэтым прадуктам. З мясных страў беларускай кухні варта адзначыць бігас (мяса, тушанае з капустай), калдуны (дранікі з мясам), зразы, паляндвіцу, сальцісон, шкваркі, пірог з мясам смажня (смажанка), шматлікія разнавіднасці каўбас, вяленага і вэнджанага мяса. Да страў з мяса звычайна падаюцца розныя соусы. З супоў беларусы аддаюць перавагу юшцы, журу, супу з грыбоў ці гароху. Сярод прыправаў шырока выкарыстоўваюцца - цёрты хрэн, кмен, кроп. Традыцыйныя беларускія прысмакі - бліны, каржы, аладкі, печыва. Таксама ў ежу ўжываюцца квашаная агуркі, квашаная капуста, разнастайныя халаднікі, квашаніна.

Сярод беларускіх алкагольных напояў вельмі папулярныя гарэлка, настойка на аснове самагону Зуброўка, гарачыя напоі з вадой і мёдам, крамбамбуля і крупнік, разнастайныя бальзамы, беларускае піва і квас. Асаблівы гонар нацыянальнай беларускай кухні - традыцыйны беларускі хлеб, які выпякаецца з жытняй мукі без дражджэй на спецыяльна вырашчанай заквасцы. Гэта карысны прадукт для здаровага харчавання. Па вазе ён больш цяжкі, з прыемнай смакавай «кіслінкай». У старадаўніх рэцэптах выкарыстоўваюцца розныя дабаўкі: кмен, ільняное насенне, семачкі, а сам хлеб выпякаецца на «падушцы» з лісця бярозы, дуба ці клёну.

Адправіць запыт на арганізацыю гастранамічнага тура

Беларускія нацыянальныя стравы і напоі

Беларускія кафэ, рэстараны, сельскія сядзібы і этнаграфічныя комплексы ўсё часцей ўзбагачаюць сваё паўсядзённае меню стравамі нацыянальнай беларускай кухні, шукаюць і беражліва захоўваюць старажытныя і забытыя рэцэпты, удасканальваюць і мадэрнізуюць смакавыя якасці страў і іх падачу. Госці Беларусі могуць паспрабаваць не толькі ўсім вядомыя дранікі, але і іншыя спрадвечна беларускія і не менш смачныя нацыянальныя стравы.


Адправіць запыт на арганізацыю гастранамічнага тура

Гастранамічныя туры ў Беларусі

Беларуская кухня мае свае характэрныя асаблівасці, якія вылучаюць яе сярод кулінарных традыцый іншых краін, надаюць ёй каларыт і зачараванне. Яна падобная да рускай, украінскай, літоўскай і польскай, але па-свойму ўнікальная, смачная і сытная, з прычыны чаго гастранамічны турызм і гастратуры набіраюць усё большую папулярнасць і ў Беларусі. Такія туры даюць магчымасць не толькі прадэгуставаць розныя нацыянальныя стравы, даведацца рэцэпты іх прыгатавання, самастойна спячы беларускі хлеб ці напячы дранікаў, але і бліжэй пазнаёміцца з самой краінай, яе культурай, побытам і традыцыямі. Гастранамічныя турысты - гэта тыя людзі, якім надакучылі звычайныя стандартныя экскурсіі, тыя, хто жадае ўзбагаціць свой рацыён новымі рэцэптамі і густамі, гурманы, а таксама прафесійныя кухары і дэгустатары.

Беларускі тураператар «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму» ўжо больш за 10 гадоў спецыялізуецца на арганізацыі пазнавальных і забаўляльных тураў у Беларусь, у тым ліку на распрацоўцы і правядзенні гастранамічных тураў, як для карпаратыўных груп, так і для індывідуальных кліентаў. Мы запрашаем пазнаёміцца з беларускай кухняй як індывідуальных турыстаў, карпаратыўныя групы, так і прафесійных кухараў і дэгустатараў. Маючы велізарны досвед па правядзенні розных мерапрыемстваў і вялікую базу партнёраў (гасцініцы, перавозчыкі, гіды, музеі, замкі, кафэ і рэстараны, этнакомплексы, аграсядзібы, творчыя калектывы, майстры і інш.), мы прадастаўляем паслугі высокай якасці па аптымальных цэнах.

Пазнаёміцца з нацыянальнай кухняй Беларусі можна на нашых шматлікіх экскурсіях, а таксама наведаўшы адмысловыя майстар-класы, вытворчыя экскурсіі або замовіўшы індывідуальны гастранамічны тур па Вашых пажаданнях:

Амаль кожная краіна можа пахваліцца сваім каларытам мясцовай кухні, Беларусь не стала выключэннем. Кафэ і рэстараны нацыянальнай кухні сёння адкрыты ў Мінску, Гродне, Брэсце і іншых буйных гарадах. У іх ёсць магчымасць замовіць не толькі ўсім вядомыя дранікі, але і больш унікальныя стравы. Гасцінна прымуць гасцей і смачна накормяць шматлікія беларускія аграсядзібы і этнаграфічныя комплексы, дзе майстры сваёй справы ўзнаўляюць стравы, рэцэпты якіх перадаваліся з пакалення ў пакаленне. Наведаць такія установы можа любы жадаючы. Сярод найбольш папулярных кафэ беларускай кухні:

  • сетка рэстаранаў «Васількі» у Мінску;
  • «Кухмістр» у г. Мінск;
  • «Пан хмелю» у г.Мінск;
  • «Камяніца» у г. Мінск і «Беларуская карчма» у музеі «Строчыцы»
  • «У Францішка» у г.Мінск;
  • «Карчма» ў музеі «Дудуткі»;
  • «Рынькаўка» Брэсцкі раён і інш.

У нашых экскурсіях па Мінску і Беларусі мы прапануем не толькі пазнаёміцца з гістарычнымі і архітэктурнымі славутасцямі краіны, але і дакрануцца да яе кулінарнай спадчыны. У абедзеннае меню мы ўключаем традыцыйныя беларускія дранікі, сезонныя супы, свежы хлеб, натуральныя сокі і морсы мясцовай вытворчасці. На экскурсіях у этнаграфічныя комплексы і аграсядзібы часцяком прадугледжаны майстар-класы або дэгустацыі прадукцыі мясцовай вытворчасці (самагон, хлеб, сыр, сала і інш.). Па папярэдняй замове для індывідуальных кліентаў або карпаратыўных груп можа быць арганізаваны абед ці вячэра, банкет у нацыянальным стылі, дзе госці змогуць не толькі пакаштаваць спрадвечна беларускія стравы, але і атрымаць асалоду ад старабеларускіх матываў у жывым выкананні.

  • Мінск вячэрні - аглядная экскурсія па горадзе ў таямнічай начной падсветцы;
  • аглядная экскурсія па Мінску - экскурсія па асноўных славутасцях сталіцы;
  • Строчыцы – унікальны музей пад адкрытым небам, з магчымасцю паабедаць або павячэраць у лепшым рэстаране нацыянальнай кухні «Камяніца» або правесці дэгустацыю нацыянальных напояў - збіцень, хрэнавуха, медавуха і інш .;
  • Дудуткі – музейны комплекс старадаўніх народных рамёстваў і тэхналогій, самы наведвальны аб'ект Беларусі, экскурсія з дэгустацыямі мясцовай самагонкі, хлеба, масла, сыру, сала;
  • Дукорскі маёнтак – былая старажытная панская сядзіба з перавернутым домам;
  • Парк гісторыі Сула – элітны цэнтр культурнага і свецкага жыцця XVIII стагоддзя;
  • Мірскі замак - жамчужына сярэднявечнага дойлідства Беларусі, помнік сусветнай спадчыны ЮНЕСКА;
  • Нясвіж - сталіца некаранаваных каралёў Рэчы Паспалітай;
  • Мір - Нясвіж - цудоўныя помнікі ЮНЕСКА, сярэднявечны замак Радзівілаў у Міры і палацава-паркавы ансамбль у Нясвіжы;
  • Гродна - Ліда - Каробчыцы - самы прыгожы горад Беларусі Гродна і этнаграфічны комплекс у Каробчыцах і іншыя.

Тураператар «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму» мае эксклюзіўныя дамоўленасці з заводамі і фабрыкамі Беларусі і з задавальненнем запрашае сваіх кліентаў на вытворчыя экскурсіі. Кожны турыст зможа даволі падрабязна пазнаёміцца з усімі этапамі вытворчасці, пачуць падрабязны аповяд пра працэс прыгатавання таго ці іншага прадукту, а таксама пра асаблівасці завода. Вы пройдзеце па асноўных цэхах, дзе наглядна ўбачыце, як адбываецца стварэнне кожнага з прамежкавых элементаў. Пазнавальнай і цікавай з'яўляецца гісторыя кожнага прадпрыемства, якую з задавальненнем раскажа экскурсавод. Напрыканцы наведвання ў вас будзе магчымасць прадэгуставаць прадукцыю прадпрыемства і наведаць фірмовую краму, дзе можна будзе набыць свежую прадукцыю на падарункі сябрам і сваякам.

Пашырыць уяўленні пра кухню Беларусі і паспрабаваць свае сілы ў прыгатаванні нацыянальных страў дазволяць кулінарныя майстар-класы. На падобных занятках навучаць, як правільна замясіць цеста для сапраўднага беларускага хлеба, якое начынне лепш класці ў дранікі, як зляпіць бульбяную бабку ці распісаць пернікі. Як правіла, майстар-класы могуць праходзіць па двух сцэнарах. Першы варыянт: удзельнікі майстар-класа становяцца сведкамі эксклюзіўнага відовішча, назіраюць за шэф-кухарам у справе, як ён вокамгненна наразае і змешвае прадукты, кіруецца з патэльнямі і каструлямі, тлумачыць кожнае дзеянне і раскрывае кулінарныя сакрэты і традыцыі. У такім варыянце гледачы ўважліва слухаюць і запісваюць. Пры выбары другога варыянту кожнага чакае актыўны ўдзел. Выкладчык майстар-класа падае набор прадуктаў і посуду, які неабходны для прыгатавання канкрэтнай стравы. Задачай вучня становіцца ўважліва сачыць і паўтараць кожнае дзеянне за шэфам. У фармаце кулінарнага майстар-класа можна правесці карпаратыўнае мерапрыемства, тымбілдынг, дзень нараджэння (як дзіцячы, так і дарослы) і многае іншае. Больш падрабязна аб кулінарных майстар-класах у Мінску і Беларусі - тут>> Адны з самых цікавых майстар-класаў:

  • майстар-клас па прыгатаванні дранікаў;
  • майстар-клас па выпечцы хатняга хлеба;
  • майстар-клас па прыгатаванні фіта-гарбаты ў самавары;
  • майстар-клас па прыгатаванні кавы;
  • дзіцячы майстар-клас па прыгатаванні піцы;
  • майстар-клас па вегетарыянскай кухні.

У наш час у моду зноў увайшоў здаровы лад жыцця, спажыўцы імкнуцца выбіраць касметыку з натуральных кампанентаў, адзенне з натуральных тканін і натуральную харчовую прадукцыю, адзначаную спецыяльным лагатыпам «бія» або «эка». Пакаштаваць экалагічна чыстыя і натуральныя прадукты мы прапануем на шматлікіх беларускіх аграсядзібах, экафермах і зялёных вытворчасцях. Тут прадукцыя вырошчваецца і збіраецца традыцыйным метадам, без выкарыстання ўгнаенняў і пестыцыдаў. Гаспадары такіх экаферм і сядзіб прапануюць гасцям паспытаць сабраныя ўручную травяныя чаі, дзясяткі гатункаў мёду, хлеб на заквасцы, хатні казіны сыр, шматлікія саленні і да т.п. Тут Вас навучаць, калі лепш збіраць лячэбныя травы, пакажуць ягадныя і грыбныя месцы, навучаць гатаваць простыя і смачныя вясковыя стравы, даіць кароў і коз, даглядаць за садам і агародам. Наведванне падобных месцаў будзе цікава не толькі дзецям, але і дарослым, стомленым ад гарадской мітусні і жадаючым атрымаць зарад свежасці і бадзёрасці на ўлонні прыроды.

  • аграсядзіба «Свет пчол» Валожынскі раён;
  • экапаселішча «Росы» Валожынскі раён ;
  • сядзіба «Вясёлая хата» Капыльскі раён;
  • сядзіба «Заброддзе» Вілейскі раён;
  • сядзіба «Зарачаны» Пухавіцкі раён;

Калі вы прафесійны кухар ці дэгустатар, прадпрыемства «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму» гатова прапанаваць вам арганізацыю індывідуальных гастранамічных тураў па Беларусі:

  • акажам дапамогу ў падрыхтоўцы і арганізацыі Вашага майстар-класа ў кафэ або рэстаране;
  • арганізуем для Вас індывідуальны тур па Беларусі з мэтай знаёмства з нацыянальнай кухняй або харчовымі вытворчасцямі;
  • дапаможам у выставачнай дзейнасці;
  • арганізуем кулінарны конкурс або фестываль.

Адправіць запыт на арганізацыю гастранамічнага тура

Кулінарныя фестывалі і гастрафэсты

Ніводнае народнае гулянне ў Беларусі не абыходзіцца без цікавых спаборніцтваў, майстар-класаў і, вядома, самых розных відаў пачастункаў. Пры гэтым ёсць і такія мерапрыемствы, якія цалкам прысвечаны кулінарыі або вызначанаму прадукту. У розных кутках Беларусі штогод праводзіцца мноства розных гастранамічных фестываляў, якія гатовыя прапанаваць не толькі выдатна правесці час вялікай кампаніяй або ўсёй сям'ёй, але і пакаштаваць незвычайныя стравы або прадукты кулінарных майстроў.

Сярод іншых гастранамічных фестываляў увагу ўсё больш прыцягваюць свята агурка ў г. Шклоў, «Цукерачны» фэст у г. Івянец, «Полацкая чарніца», а таксама розныя народныя гулянні, дзе можна паспрабаваць нацыянальныя беларускія стравы. Да іх адносяцца «Масленіца», «Гуканне вясны», «Камяніца» у музеі народнай архітэктуры і побыту «Строчыцы» і іншыя.

Адправіць запыт на арганізацыю гастранамічнага тура

Перавагі працы з ПНВУП «Аўтаматызаваныя тэхналогіі турызму»

  • Комплексная арганізацыя MICE-мерапрыемстваў;
    Спецыялісты кампаніі цалкам сплануюць мерапрыемства любога фармату «пад ключ» з улікам Вашых патрабаванняў і пажаданняў па бюджэце.

  • Прафесійная дапамога і кансультацыя;
    Шматгадовы вопыт працы, штогадовыя камандыроўкі па аб'ектах адпачынку Беларусі, праца з шырокай сеткай пастаўшчыкоў турыстычных і спадарожных паслуг, а таксама пастаяннае павышэнне ўзроўню кваліфікацыі нашых спецыялістаў дазваляюць аказаць граматную кансультацыю ў арганізацыі мерапрыемстваў і аптымізацыі бізнэс-працэсаў.

  • Анлайн-кабінет браніравання з доступам 24/7/365;
    Унікальная сістэма анлайн-бранявання і наяўнасць сучаснага асабістага кабінета для кліента дазваляюць у рэжыме рэальнага часу сачыць за этапамі працы па Вашым запыце, весці электронны дакументазварот і ў любы час сутак задаваць пытанні спецыялістам кампаніі. Усе дадзеныя пра Вашы мерапрыемствы захоўваюцца ў асабістым кабінеце на працягу ўсяго тэрміна супрацоўніцтва.

  • Зручнае інфармаванне пра этапы працы над замовай;
    На кожным этапе ўзаемадзеяння з нашай кампаніяй Вы будзеце паінфармаваны пасродкам паведамленняў на электроннай старонцы замовы і ў асабістым кабінеце, электроннай пошты і нават смс. Акрамя таго мы заўсёды гатовыя адказаць Вам у любой мабільнай праграме - Viber, WhatsApp, Skype, Telegram.

  • Шырокая партнёрская сетка;
    Наяўнасць больш за 1 200 прамых кантрактаў з турыстычнымі аб'ектамі Беларусі, велізарны досвед працы з экскурсаводамі, гідамі-перакладчыкамі, перавозчыкамі і г.д. дазваляюць нам аператыўна спланаваць і арганізаваць MICE-мерапрыемства любога ўзроўню і складанасці.

  • Лепшыя коштавыя прапановы;
    Дзякуючы шырокай партнёрскай сетцы ў Беларусі наша кампанія прапануе самыя выгодныя тарыфы на ўсе віды турыстычных і іншых паслуг без удзелу пасрэднікаў.

  • Поўная фінансавая дакументацыя і бухгалтарская справаздачнасць;
    Па выніках працы над замовай мы падаём поўны камплект бухгалтарскай дакументацыі, а таксама заўсёды гатовыя падаць аналітычную справаздачнасць за любы прамежак часу працы над замовай.

  • Высокія стандарты абслугоўвання.
    Пільны выбар пастаўшчыкоў паслуг, бесперапынны працэс павышэння кваліфікацыі спецыялістаў, наяўнасць уласнага аддзела распрацоўкі і тэхнічнай падтрымкі - усё гэта дае нам упэўненасць у падтрыманні высокіх стандартаў якасці абслугоўвання кліентаў.

Адправіць запыт на арганізацыю падзейнага тура