III Кулінарны фестываль Смачнага Блога

Студзень8Люты7Сакавiк11Красавiк4Май7Чэрвень13Ліпень9Жнiвень4Вераснь2Кастрычнiк2Снежнь2
III Кулінарны фестываль Смачнага Блога

III Кулінарны фестываль Смачнага Блога

Мінск , Фэст 23 Жнiўня 2014

23 - 24 жніўня 2014 у Мінску ў парку імя Горкага адбудзецца III кулінарны Фестываль Смачнага Блога - Open-Air, прысвечаны ежы, харчаванню і кулінарыі.
На працягу 2 дзён на пляцоўках фестывалю будуць праходзіць конкурсы, дэгустацыі, кулінарныя майстар-класы знакамітых кухараў, паказальныя выступленні, канцэрты, шоу і іншыя забавы на свежым паветры.
Фестываль збірае ўдзельнікаў і наведвальнікаў з усёй Беларусі, а таксама гасцей з іншых краін - Расіі, Украіны, Літвы, Казахстана, Узбекістана, Грузіі, ЗША, Італіі і інш.

У рамках фестывалю адбудуцца спаборніцтвы беларускіх кухараў і шэф-кухараў - ІІ Рэспубліканскі кулінарны турнір «Залаты Кіцель - 2014».

На працягу дня будуць працаваць выставачная зона (вытворцы і пастаўшчыкі прадуктаў харчавання, бытавой тэхнікі і абсталявання, кафэ і рэстараны), пляцоўка «Кулінарыум» ад інтэрнэт-крамы OZ.by, рэстаранная зона.

Праграма фестывалю:

23 жніўня 2014г. (Субота)

09.00 - 19.00 - II Рэспубліканскі Кулінарны Турнір «Залаты Кіцель - 2014» - прафесійны конкурс на лепшага кухара Беларусі
12.00 - 19.00 - Майстар-класы па беларускай кухні і кухні краін свету ад Гільдыі кухараў і шэф-кухароў Беларусі, аўтара праекта Смачны Блог Таццяны Назарук і шэф-кухараў іншых краін
12.00 і 17.00 - Аўтограф-сесія з аўтарам кнігі «Энцыклапедыя хатняй кухні», аўтарам «Смачнага Блога» Таццянай Назарук на пляцоўцы «Кулінарыум» інтэрнэт-крамы OZ.by
19.00 - 21.00 - Жывая музыка
20.15 - 20.45 - Узнагароджанне пераможцаў турніру «Залаты Кіцель»
18.00 - 21.00 - Конкурсы з прызамі і падарункамі
20.45 - Шоу пясчаных карцін

24 жніўня 2014г. (Нядзеля)

13.00 - Аўтограф-сесія з аўтарам кнігі «Энцыклапедыя хатняй кухні», аўтарам «Смачнага Блога» Таццянай Назарук на пляцоўцы «Кулінарыум» інтэрнэт-крамы OZ.by
12.00 - 15.30 - Конкурс кулінараў сярод непрафесіяналаў
16.00 - 18.00 - Кулінарная бітва - спаборніцтвы па кулінарным майстэрстве сярод медыя-персон (вядомых тэле- і радыёвядучых, зорак)
12.00 - 19.00 - Майстар-класы па беларускай кухне і кухне краін свету ад Гільдыі кухараў і шэф-кухараў Беларусі, аўтара праекта Смачны Блог Таццяны Назарук і шэф-кухараў іншых краін
18.00 - 20.00 - Жывая музыка
16.00 - 20.00 - Конкурсы з прызамі і падарункамі

Уваход на фестываль - вольны.

Месца правядзення: Парк імя Горкага, г. Мінск
Дата правядзення: 23-24 жніўня 2014

Падзеі горада Мінск

  • 20 Чэрвеня - 22 Жнiўня 2025

    Адпраўцеся ў займальнае падарожжа, якое злучае гастранамічныя задавальненні з багатай гісторыяй Беларусі! Экскурсія «Крэва – Гальшаны» — гэта гастратур, у якім вы пазнаёміцеся з легендарнымі замкамі і пакаштуеце аўтарскія сыры ад беларускіх сыраробаў.

    Першым прыпынкам стане Гальшанскі замак Сапегов, ахутаны таямніцамі і легендамі. Яго маляўнічыя руіны натхняюць рамантыкаў і прыцягваюць прыхільнікаў містыкі, а экскурсаводы раскажуць пра няпросты лёс роду Сапегов і архітэктурных асаблівасцях замка.

    Следам — Крэўскі замак — адзін з найстаражытных каменных замкаў Беларусі, гісторыя якога ідзе ў XIV стагоддзе. Вы даведаецеся пра князёў, палітычныя інтрыгі і ролю гэтага месца ў гісторыі Вялікага княства Літоўскага.

    Завяршэннем тура стане візіт на сыраварню «ГрандМілк», дзе гасцей чакае займальная экскурсія па вытворчасці і дэгустацыя фірмавых сыроў. Вы не толькі ўбачыце працэс стварэння сапраўдных крафтавых сыроў, але і зможаце паспрабаваць прадукцыю, адзначаную якасцю і густам.

    Гастратур «Крэва – Гальшаны» — гэта выдатны выбар для тых, хто хоча спалучаць гісторыю, прыроду і гастраномію ў адным насычаным падарожжы!

    Дарэчы, забраніраваць экскурсію «Гастратур Крэва - Гальшаны з дэгустацыяй сыру» можна ўжо зараз.

    Маршрут: Маршрут: Мінск → Гальшаны → Маладзечна → Мінск
    Працягласць экскурсіі: 9 гадзін 30 хвілін
    падрабязней

    Індывідуальныя і карпаратыўныя экскурсіі - Мінск